Veelgestelde vragen

Hoe ziet een samenwerking met BeeBIM eruit?

We kunnen losse taken aannemen of op projectbasis werken. Op deze manier zullen één of meer modelleurs van BeeBIM een deel van je team vormen.

 

Afhankelijk van het project en jouw voorkeuren, houden we regelmatig contact. Of dit nou is om updates te geven, de voortgang te bespreken of om feedback te vragen, je zult het gevoel hebben dat BeeBIM bij elke stap betrokken is. Indien nodig kan ons team binnen een aantal uur op locatie in Nederland zijn.

Wat voor dienstverlening biedt BeeBIM?

We bieden de volgende BIM-diensten aan, uiteenlopend van losse opdrachten tot werk op projectbasis.

 • Tekeningen en maquettes van bestaande gebouwen uit de puntenwolk
 • Digitalisering van bestaande tekeningen
 • Plattegronden voor energielabels en vluchtroutes
 • Meting (NEN 2580) rapporten
 • Digitaliseren van catalogi
 • 3D Visualisatie of Renders

Al onze diensten zijn volgens een white-label businessmodel. 

Wat is een white-label businessmodel?

Door onze diensten als white-label service aan te bieden, kun je onze diensten presenteren en verkopen alsof het de jouwe zijn. Het is jouw project, en wij werken als een helpend team zodat je complexe BIM-projecten kunt afronden en je klanten tevreden zijn.

Wat voor technologieën gebruiken BIM-architecten?

BeeBIM ingenieurs hebben hands-on ervaring met Revit, ArchiCAD, Autocad, 3DS Max en SketchUp.

Als ik besluit een kennismaking in te plannen, wat zijn dan de volgende stappen voor een samenwerking? What are the next steps of collaboration?

Tijdens de eerste kennismaking komen we graag meer te weten over jou en de specifieke vereisten voor je project. Tijdens de kick-off meeting zullen onze ingenieurs je alles vragen over de details van het project, zodat we precies weten hoe we je het beste kunnen helpen.


Met alle benodigde informatie, zullen we de scope van het project bepalen. Welke stappen wij zullen nemen, wat je van ons kunt verwachten, wat wij van jou nodig hebben en hoe de tijdlijnen liggen. Om ons opweg te helpen kun je de documentatie van het project met ons delen.


Dit zijn bijvoorbeeld plattegronden, designs en constructies. We zullen al het materiaal dat je aanlevert in het project opnemen door middel van onze gezamenlijke, alomvattende aanpak. We werken in fasen die bestaan uit real-time communicatie en kwaliteitscontroles. Deze kwaliteitscontroles vinden ook plaats na oplevering van elke fase.

Wat zijn de grootste voordelen van BeeBIM?

Doordat we hybride werken kan BeeBIM dezelfde of betere kwaliteit leveren, maar voor een aantrekkelijk uurtarief. Daarnaast krijg je bij BeeBIM:

 • Een white-label service die je tijd & energie bespaart, en je productiviteit verhoogt.
 • Innovatie en expertise, omdat onze architecten en ingenieurs hun kennis en kunde overbrengen.
 • De hoogste kwaliteit dienstverlening in elke fase van je project.
 • Een Engelssprekend team van 2D/3D-tekenaars en BIM-modelleurs.
 • Een Nederlandssprekend projectmanagementteam dat indien nodig op locatie kan zijn.
 • Enorme flexibiliteit, omdat ons team altijd binnen een week voor je beschikbaar is, en je ze altijd en overal kunt inzetten.
 • Samenwerking, omdat het jouw project is staan we open voor je ideeën en feedback.
Waarom Servië?

Als je samenwerkt met de experts in ons Servische kantoor, zul je er achter komen dat er een interessante cultuur heerst: een mix van Nederlandse nuchterheid en hoge Servische standaarden. Met een sterke achtergrond in Nederland, begrijpen ze de behoeften en vereisten van de lokale architectuur-, techniek-, vastgoedsector. Het grootste verschil is de taal. Gelukkig spreken ze allemaal erg goed Engels.


Naast technische kennis, werken ze met trots en loyaliteit aan verschillende projecten.

Waarom zou ik BeeBIM moeten inschakelen om tekening maken van een bestaand gebouw?

Tijdens een verbouwing of renovatie kan een architect alleen beginnen als er goede tekeningen aanwezig zijn. Deze tekeningen moeten een goed beeld geven van de huidige status van het gebouw. Vaak ontbreken deze tekeningen of zijn ze niet meer actueel. Tegenwoordig is het met behulp van 3D-scans een stuk gemakkelijker om goede tekeningen te maken. Dit kost echter een hoop tijd. Daarom is het een goed idee om deze taak uit te besteden aan een ervaren team dat deze scan van tevoren op locatie kan uitvoeren.

Waarom zou ik BeeBIM bestaande tekeningen laten digitaliseren?

Als je een volledige plattegrond van een gebouw hebt, maar niet de digitale bouwkundige tekening, kan ons team van BIM-modelleurs en 2D/3D-tekenaars jouw documenten digitaliseren.


Door onze ervaring en expertise kunnen we dit hele proces voor jou uit handen nemen. Omdat jij het meeste van je eigen projecten afweet, betrekken we je bij het gehele proces, zodat je kunt aangeven waar de prioriteiten liggen.

Waarom zou ik BeeBIM plattegronden voor energielabels en vluchtroutes laten maken?

Energielabels zijn een hot topic. Kantoorgebouwen in Nederland moeten ten minste een C-label hebben. Dit wordt regelmatig en vrij streng gecontroleerd. Voldoet een gebouw niet aan de eisen, dan mag je het niet gebruiken als kantoor. Het kost een hoop rekenwerk om tot het juiste resultaat te komen. Als je dit handmatig doet, kunnen er gemakkelijk fouten insluipen. Daarom maken wij plattegronden op basis van een 3D-scan. Wat de input ook is, bij BeeBIM transformeren we het in een nette plattegrond met de juiste symbolen.

Waarom zou ik BeeBIM catalogi laten digitaliseren?

Architecten en interieurontwerpers gebruiken steeds vaker digitale tekeningen en modellen van leveranciers in hun ontwerpen. Als je bouwproducten levert, is het van grote meerwaarde om je producten ook digitaal als CAD-model aan te bieden. Hoe je product er ook uitziet, wij kunnen het voor je tekenen en bibliotheken creeëren op verschillende platforms (Autocad / Archicad / Revit). We are able to create these libraries across different platforms (Autocad / Archicad / Revit).

Waarom zou ik BeeBIM renderings laten maken?

Als je alle tekeningen en plattegronden al hebt, kan een mooie 3D-visualisatie van het project de kers op de taart zijn. Onze ervaren 3D-artiesten modelleren meubelstukken of complete interieurs en exterieurs, zetten scènes op en maken ze renderklaar. Het model kan eenvoudig worden gedraaid en vanuit elke hoek worden bekeken.


Zo krijg je een duidelijke visualisatie van het ontwerp. Met exterieurrendering presenteren we jouw ontwerp als onderdeel van een echte omgeving, of laten jou en je klanten de binnenruimte en het ontwerp van nieuwe of gerenoveerde panden ervaren door middel van interieurrendering.